Facebook буде платити за голосові повідомлення

Компанія Facebook оголосила , що має намір платити за голосові повідомлення , які будуть використовуватися для поліпшення технології розпізнавання мови.

Плата за голосові повідомлення – не широкий жест і не назріла необхідність. Швидше за все, це пов’язано з втратою доступу до безкоштовних голосових повідомлень. Пояснимо. Facebook, а також Amazon, Apple, Google і Microsoft (звучить як початок анекдоту), були спіймані на прослуховуванні і розшифровці голосових записів користувачів. Робилося це для вдосконалення систем розпізнавання мови, але без повідомлення клієнтів. Тепер за людські голоси їм доведеться платити.

Робити записи голосу можна в новій програмі під назвою Pronunciations (в пер з англ. Вимова) в спеціальному додатку для дослідження ринку. Якщо ви погодитеся для участі в програмі, Facebook запропонує записати фразу «Hey Portal», за якою потрібно буде вимовити ім’я одного зі свого списку друзів. Процедура може повторюватися до десяти разів, з використанням імен різних друзів. При цьому потрібно все повторювати двічі.

Багато за цей Facebook не заплатить. Виконавши описане завдання, ви отримаєте 200 балів в додатку Viewpoints, перевести в готівку які ви не зможете, поки не наберете 1000 балів або більше. А 1000 балів це п’ять доларів або близько 120 гривень. Здається, вигідніше співати в підземному переході. У Facebook заявили, що користувачам може бути запропонована можливість зробити до п’яти комплектів записів, тому заповітну тисячу балів деякі щасливчики все-таки отримають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.