У минулому році на macOS зафіксували вдвічі більше загроз, ніж на Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Корпорація Malwarebytes опублікувала щорічний звіт про стан справ з шкідливим ПЗ, в якому містяться результати за 2019 рік. І, як виявилося, в минулому році ситуація з вірусами була нестандартною. Повідомляється, що для комп’ютерів Mac за рік нараховується в середньому 11 загроз на кінцевий пристрій. Для Windows цей показник склав 5,8.

Примітно, що кількість загроз для комп’ютерів Mac зросла більш ніж на 400% в порівнянні з 2018 роком, що говорить про зміну пріоритетів у хакерів. Також відзначається зростання числа користувачів “яблучної” ОС.

За даними Malwarebytes, кількість загроз для бізнесу зросла на 13% в минулому році. А кількість загроз з боку шифрувальників Ryuk і Sodinokibi зросла на 543% і 820% відповідно. Крім того, збільшилася кількість рекламних додатків, які вбудовуються в легальні програми і всіляко спамлять повідомленнями, не дозволяючи нормально працювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Марчін Клечінскі( Marcin Kleczynski), генеральний директор компанії Malwarebytes заявив, що зростання числа встановлених шкідливих програм, рекламних програм і багатовекторних атак говорить про те, що хакери стають все більш наполегливими і винахідливими.

За його словами, антивірусним компаніям потрібно збільшувати рівень захисту і “підіймати планку”, щоб не допустити злому або зараження цільових пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.