Windows Core OS залишається однією з таємниць Microsoft. Нова інформація натякає на те, що проект ще існує

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька років тому в Мережі з’явилися чутки про операційну систему Windows Core OS, яку також називали Windows Lite. Тоді вважалося, що це буде ОС для двоекранних пристроїв.

І в підсумку така ОС вийшла, тільки під ім’ям Windows 10X . Але було неясно, чи є Windows 10X новим ім’ям для Windows Core OS або ж остання завжди представляла собою інший продукт, який все ще розробляється в надрах Microsoft.

І тепер у нас є натяки на те, що вірний саме другий варіант. У профілі Linkedin одного з розробників Microsoft є згадки Windows Core OS, і не схоже, щоб воно відносилося до того, що в підсумку вийшло під ім’ям Windows 10X.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зокрема, там зазначено, що розробник працював над Windows Core OS – основою для майбутніх версій Windows 10, Windows Mixed Reality і програмної платформи для Xbox.

З цього, на жаль, складно зробити якийсь певний висновок. Можливо, Windows Core OS – це назва не для якоїсь конкретної нової версії Windows, а для якогось комплексу рішень, який буде використаний в майбутньому в різних програмних продуктах Microsoft, включаючи нові версії Windows 10.

У будь-якому випадку, схоже на те, що Windows Core OS, чим би вона не була, існує і не перетворилася в Windows 10X.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.