GeForce RTX 2080 Ti Super може виявитися унікальною відеокартою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом з’явилися чутки про те, що Nvidia все ж може випустити відеокарту GeForce RTX 2080 Ti Super. При цьому інші чутки говорять про відносно швидкий вихід карт нового покоління Ampere, побудованих на семинанометрових GPU.

Ця інформація багато в чому суперечить одна одній, так як Nvidia просто немає сенсу випускати нову топову відеокарту в рамках покоління Turing, якщо через пару місяців вийде абсолютно новий і більш продуктивний флагман Ampere.

Однак є варіант, коли вірні обидві інформації, але не так, як можна було б подумати. Джерело вважає, що в другому кварталі Nvidia може випустити відеокарту, яка буде відноситись до покоління Turing, але використовувати GPU, вироблений по семиметровому техпроцесу. Чи буде це та сама RTX 2080 Ti Super або ж карті дадуть нове ім’я, сказати складно. Втім, в даному випадку це навіть не чутки, а лише цікаве припущення, що має право на життя.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для Nvidia такий крок означав би можливість протестувати новий техпроцес на старій архітектурі. До того ж, якщо чутки про продуктивність відеокарти Radeon на «великому Navi» вірні, то вона буде лише приблизно на рівні RTX 2080 Ti або трохи швидше. І в такому випадку Nvidia дійсно немає потреби поспішати з поколінням Ampere.

Загалом, версія вельми незвичайна і цікава, але поки заснована лише на фантазіях журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.