Дубай заборонить використання одноразового пластику

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Столиця Об’єднаних Арабських Еміратів має намір заборонити одноразовий пластик з 2021 року.

Через міжнародний аеропорт Дубая і розташований навколо готельний комплекс щороку проходить до 90 млн пасажирів, які продукують 5500 тонн пластикових відходів. Ситуація обіцяє змінитися: у новому році в терміналах аеропорту будуть заборонені вироби з одноразового пластику.

Вилки, соломинки для напоїв, стаканчики і пакети повинні зникнути з прилавків тутешніх кафе і магазинів.

«95% наших партнерів зобов’язалися відмовитися від пластику і ввести в обіг альтернативи, відповідні для сфери громадського харчування та роздрібної торгівлі», – зазначив Юджин Баррі, виконавчий віце-президент Міжнародного аеропорту Дубая.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досвід великого транспортного вузла може надихнути на аналогічні кроки й інших гравців в сфері перевезень та торгівлі.

«Деякі наші міжнародні партнери, McDonald’s, Costa Coffee, Prêt à Manger, і місцеві бренди, такі як Tree House і Transee, вже замінюють пластик на екологічно чисті альтернативні рішення. Це перший крок на довгому шляху до стійких бізнес-практик», – додає Юджин Баррі.

Слідом за аеропортом 700 готелів Дубая теж витісняють зі своїх столів і барних стійок пластикові пляшки, замінюючи їх на скляну тару. Пластикові карти – ключі для номерів також обіцяють замінити на деревʼяні.

На цьому тлі попит на альтернативні рішення починає випереджати пропозицію. Директор виробничої групи Avani Middle East Петер Аврам розповів:

«Уже два роки ми вдосконалюємо альтернативні технології, особливо в сфері упаковки. Наприклад, розробили пакет, виготовлений з коренеплодів кассава. Бульби подрібнюються, змішуються з рослинним маслом. Отриману зернисту масу ми поміщаємо в машину, яка розгортає її до стану найтоншої плівки. З неї виготовляють пакети. у нас є кілька великих замовників, серед них Virgin Megastore. Ми змогли вдвічі скоротити використання пластикових пакетів, це найбільший внесок нашої компанії в спільну справу».

У Дубаї суспільство змінює свій погляд на пластикову упаковку. 90% місцевого населення вживає свідомі зусилля, щоб зменшити споживання на рівні сім’ї. Четверо з п’яти опитаних стверджують, що відправляють на вторинну переробку більше відходів, ніж п’ять років тому. Кожен четвертий респондент звертає увагу на екоініціатіви і боротьбу з пластиком великих корпорацій

Як відомо, щороку в світі виробляється 300 млн тонн одноразового пластику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.