Samsung представить свій аналог AirDrop, що працює в хмарі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Копіювання і злодійство червоною ниткою проходить через діяльність всіх компаній, які щось виробляють. Але якщо одні намагаються запозичувати чужі ідеї і напрацювання досить акуратно, маскуючи цей факт особливостями реалізації, то інші йдуть напропалу і, не соромлячись, адаптують чужі технології під фірмову продукцію без змін. Здавалося б, яскравий тому приклад – Samsung. Але, незважаючи на те що на перших порах корейці старанно копіювали все, що робить Apple, в останні кілька років вони показали, що здатні робити щось воістину унікальне, навіть якщо це і нагадує яблучні розробки.

Samsung збирається оснастити всі смартфони лінійки Galaxy S20, яка вийде вже в наступному місяці, підтримкою технології Quick Share. Вона являє собою бездротовий інтерфейс передачі даних між сумісними пристроями, який є аналогом AirDrop від Apple, але, на відміну від нього, розробка Samsung буде пов’язувати не всі пристрої компанії, а тільки найновіші, очевидно, що вийшли після 2020 року. У всякому разі, запустити технологію на старіших пристроях розробникам з команди XDA, які отримали доступ до APK-файлу Quick Share, не вдалося.

Незважаючи на те що Samsung, очевидно, надихалася саме AirDrop, компанія просто не могла дозволити собі ось так взяти і злизати фірмову розробку Apple. Тому корейці пішли далі і зв’язали Quick Share з хмарою. Це дозволило не тільки не задіяти Bluetooth при передачі даних, очевидно, витрачаючи менше ресурсів акумулятора, але і підвищити швидкість передачі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Правда, є у такого рішення і недоліки. Перш за все це максимальний розмір файлу. Він може бути будь-якого формату, але важити повинен не більше 1 ГБ. Але це ще не все. Через те, що Samsung задіє власні дата-центри для передачі даних, щоб уникнути підвищеного навантаження на сервера, компанія вирішила встановити денний ліміт обміну. В результаті після релізу Quick Share через нього в день можна буде передати не більше 2 ГБ даних.

Безумовно, ідея використання хмари досить інноваційна, враховуючи, що в епоху бездротового інтернету це, по-перше, дозволить збільшити швидкість обміну, даними, А, по-друге, дозволить Quick Share працювати незалежно від відстані. Якщо AirDrop вимагає, щоб користувачі, які обмінюються файлами, перебували на відстані декількох метрів один від одного, Quick Share дозволить обмінюватися даними в межах одного міста, країни і навіть цілої планети.

Здавалося б, навіщо створювати для цього окрему технологію? Але сенс в цьому дійсно є. Зараз ми в основному використовуємо для передачі даних або месенджери, що хоч і зручно, але далеко не завжди може бути застосовано на практиці, тому що всі ми користуємося різними мессенджерами, або хмарні сховища. Останні хороші всім за тим лише винятком, що одержувачу потрібно шукати в них потрібні дані самостійно. Так, можна відправити файл за посиланням, але в цьому випадку від відправника потрібно вчинення додаткових дій, які займають час. З Quick Share ж всі ці проблеми вичерпуються. Але ліміт, звичайно, все псує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.