Штучний інтелект дуже скоро звільнить менеджерів від більшої частини рутинної роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Штучний інтелект (AI) та нові технології, такі як віртуальні особисті помічники та Чат-боти, швидко впроваджуються на робочих місцях. За прогнозом Gartner, до 2024 року вони візьмуть на себе 69% робочого навантаження менеджера.

“Роль менеджера буде повністю переглянута в найближчі чотири роки,-сказала Хелен Пойтевін (Helen Poitevin), віце-президент Gartner з досліджень. – В даний час менеджерам часто доводиться витрачати час на заповнення форм, оновлення інформації та затвердження робочих процесів. Використовуючи AI для автоматизації цих завдань, вони зможуть витрачати менше часу на управління взаємодією, і більше часу на навчання, управління результативністю і постановку цілей”.

Крім того, аналітики відзначають, що ШІ та інші нові технології роблять роботу більш доступною для співробітників з обмеженими можливостями, що дуже важливо в умовах нестачі кваліфікованих кадрів. Примітно, що за оцінкою Gartner, в організаціях, активно рекрутують людей з обмеженими можливостями, плинність кадрів скорочується, а продуктивність праці і рентабельність зростають. Експерти за прогнозами вважають, що до 2023 року число працевлаштованих інвалідів потроїться, оскільки штучний інтелект і суміжні технології допоможуть знизити бар’єри, що перешкоджають трудовій активності інвалідів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.