Глава Google хоче ввести нові правила для штучного інтелекту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лідер Google Сундар Пічаї (Sundar Pichai) у свіжому інтерв’ю Financial Times заявив, що системи штучного інтелекту вже потребують нових правил регулювання.

Він зазначив, що ця технологія вже приносить користь. Однак для того, щоб люди продовжували отримувати від технології тільки позитивне, штучний інтелект «повинен розвиватися відповідально».

Сундар Пічаї заявив, що нові правила регулювання необхідні з урахуванням потенційних загроз, які може нести та ж сама технологія розпізнавання осіб.однак питання в тому, як правильно регулювати штучний інтелект, адже він може і буде використовуватися в самих різних областях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Керівник Google вважає, що десь потрібен більш щільний контроль, а десь можна дати більше свободи. Він зазначив, що для безпілотних автомобілів вже потрібно придумати нові правила, а для медицини цілком можна залишити і існуючі.

Він додав, що компанії на кшталт Google не можуть просто створювати нові технології самостійно вирішувати, як вони будуть використовуватися. Важливо, щоб нові технології були доступні всім і використовувалися на благо. Для цього необхідна співпраця між країнами і єдині стандарти в усьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.