Якщо Apple сама не оснастить iPhone портами USB-C, то її змусять це зробити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бажання Європейської комісії стандартизувати зарядні роз’єми мобільних пристроїв — явище не нове. По суті, вона наполягає на цьому вже близько десяти років, але незабаром справа таки може зрушити з мертвої точки. Деякі члени Європейського парламенту закликали Єврокомісію вжити нормативних заходів, які змусять кожного виробника смартфонів прийняти єдиний метод зарядки. У заяві, пішла за обговоренням, комісар Марос Сефковіч (Maros Sefcovic) сказав, що комісія розгляне «законодавчий підхід» до вирішення проблеми.

Голосування з цього питання очікується на одному з наступних засідань. Якщо європейські законодавці доб’ються свого, то всім компаніям доведеться застосовувати єдиний метод зарядки, і найочевидніший — це USB-C. На нього і так вже перейшли чи не всі виробники, але тільки не Apple, в смартфонах якої поки як і раніше застосовується роз’єм Lightning. Таким чином, якщо закон все-таки буде прийнятий (а ймовірність цього висока), то Apple доведеться перевести iPhone на USB-C, в іншому випадку компанія втратить європейський ринок.

За стандартизацією зарядних роз’ємів і пристроїв Європейською комісією стоїть бажання, по-перше, полегшити життя користувачам, а по-друге, знизити кількість «електронного сміття», розміри якого зарядки різних стандартів лише збільшують.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.