Незвичайна Radeon RX 5600 XT повністю розсекречена напередодні анонсу

6 січня компанія AMD представить відеокарту Radeon RX 5600 XT, але особливих сумнівів у тому, що це буде за адаптер, немає вже зараз. Особливо після того, як одна така модель прописалася на сайті XFX з усіма специфікаціями.

З них і почнемо. Отже, карта дійсно має 2304 потокових процесорів, як і RX 5700. Швидше за все, в основі новинки лежить все той же GPU Navi 10, але його можуть перейменувати з маркетингових міркувань.

Відеокарта також має 6 ГБ пам’яті з частотою 12 ГГц, 192-бітною шиною, а частоти GPU у випадку моделі XFX AMD Radeon RX 5600 XT 6GB GDDR6 THICC II Pro Staging складають 1460-1620 МГц.

На зображеннях цього адаптера, а також відеокарти ASRock видно, що самі карти довгі, але друковані плати у них набагато коротше загальної довжини пристрою. Також можна бачити по одному восьмиконтактному роз’єму живлення.

Стороннє джерело також вказує на параметри моделі RX 5600, про яку інформації раніше майже не було. Судячи з усього, вона відрізняється від старшої сестри лише частотами, так що, найбільш ймовірно, що в цьому випадку повториться історія з лінійкою RX 5500. Тобто модель RX 5600 дістанеться виробникам готових ПК, а RX 5600 XT потрапить в роздріб. При цьому абсолютно неясно, чому AMD не хоче робити дві різні карти з різними параметрами і різними цінами, що дозволило б зайняти більше ринкових ніш.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.