Перший комерційний електролітак зробив випробувальний політ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший в світі комерційний електролітак ePlane зробив 15-хвилинний випробувальний політ.

Легкий шестимісний гідроплан марки DHC-2 de Havilland Beaver пілотував Грег Макдугалл, засновник і виконавчий директор канадської чартерної авіакомпанії Harbour Air. Електродвигун потужністю 750 кінських сил розробила австралійська компанія magniX, пише BBC.

Сьогодні цивільна авіація – один з найбільш швидкозростаючих джерел викидів вуглецю, так як люди все частіше вважають за краще перельоти на літаках, а сфера розвивається повільно. Як вже відзначили експерти, успішні випробування гідроплана говорять про майбутню еру електричної авіації. На думку Роя Ганзарскі, виконавчого директора magniX, технологія допоможе значно заощадити кошти авіаперевізників на технічне обслуговування літаків і прийти до нульового рівня викидів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Наша мета – електрифікувати весь флот», – підкреслив Макдугалл.

Однак Harbour Air доведеться почекати як мінімум два роки, поки літак пройде подальші тести, підтвердить свою надійність і безпеку і буде сертифікований регулюючими органами. Поки що подібний апарат може пролетіти всього близько 160 кілометрів, працюючи від літієвої батареї. Це не особливо велику відстань, але і його досить для більшості рейсів Harbour Air.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.