Microsoft дозволила запускати ігри для Xbox майже на будь-якому смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft запустила превью сервісу Xbox Console Streaming, який дозволяє грати в ігри для Xbox One на смартфонах, що працюють під управлінням Android.

На відміну від хмарного сервісу Project xCloud, даний сервіс вимагає у користувача наявності ігрової приставки Xbox One з встановленими і купленими іграми, хоча підписка Xbox Game Pass теж підійде. Тобто, у Project xCloud ігри передаються на смартфон з хмари і консоль не потрібно, а в Xbox Console Streaming стрімінг здійснюється безпосередньо з приставки. Фактично, це відповідь Microsoft на додаток Sony PS4 Remote Play.

Превью поки доступно для учасників програми тестування Xbox Insider в США і Великобританії. Для гри потрібне смартфон з Android версії 6 Marshmallow і новіше з підтримкою Bluetooth 4.0 і вище, а також бездротової контролер Xbox One Wireless Controller, теж з підтримкою Bluetooth.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У майбутньому планується розширити географічне охоплення превью. Поки сервіс також обмежений іграми, спочатку створеними для Xbox One, і не підтримує ігри для Xbox і Xbox 360.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.