Квантовий акумулятор дозволяє смартфонам працюватимуть 1000 років без підзарядки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені університетів Альберти і Торонто створили теоретичну демонстрацію квантової батареї, яка вдає із себе реальний проект, здатний змінити майбутнє всього людства. Одна така батарея, в теорії, здатна забезпечити мобільного пристрою 1000 років роботи без підзарядки.

Простіше кажучи, смартфон можна буде передавати з покоління в покоління, і при цьому він гарантовано не розрядиться. Очевидно, що один раз зарядивши такий акумулятор, заряджати його потім додатково не доведеться вже ніколи. За рахунок цього власники мобільних пристроїв зможуть використовувати такі без обмежень і побоювань, що в самий невідповідний момент батареї розрядиться. 

Новітню технологію також можна застосувати в електромобілях, електросамокатах, планшетах, ноутбуках і багатьох інших гаджетах, в яких зараз використовуються акумулятори. Нова технологія квантової батарейки вдає із себе вічний двигун в світі нанотехнологій найближчого майбутнього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливість квантової батареї в тому, що вона не втрачає свого заряду з плином часу. Розмір акумулятора такого типу обчислюється нанометрами, запевняє хімік Габріель Ханн. Якщо використовуються в сучасних смартфонах батареї працюють за рахунок електрохімічних принципів, відомих людству вже більше ніж півстоліття, то у випадку з квантової батареєю все зовсім інакше, тому що вона має право тільки на квантову механіку і ні на що-небудь ще. Секрет створення акумулятора такого роду полягає в тому, щоб завжди утримувати квантовий заряд в межах «темного» стану. В такому випадку він не буде будь-яким чином обмінюватися енергією з навколишнім середовищем.

 

За рахунок цього вдасться виключити витрата електроенергії. Простіше кажучи, вона буде циркулювати в рамках смартфона, браслета, смарт-годинниках або інших гаджетах, дозволяючи йому знову і знову перезаряджати себе, не втрачаючи при цьому заряд. На думку експертів, подібна нова технологія надасть можливість повністю контролювати процес заряду і розряду елементів живлення, а це призведе до створення вічного двигуна в рамках закритої системи. Проте, за словами вчених, створення реальної моделі такої акумуляторної батареї в найближчі 5 – 10 років малоймовірно, тому що існуючий рівень технічного прогресу не дозволяє реалізувати щось подібне, проте в майбутньому все повинно вийти, так як теоретична модель повністю працює.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.