Компанія LG Innotek представила перший у світі модуль зв’язку 5G для автомобілів

Південнокорейська компанія LG Innotek представила автомобільний модуль зв’язку, що підтримує мережі 5G. За словами виробника, це перший в світі модуль 5G для автомобілів. Він побудований на елементній базі Qualcomm.

Конструкція модуля включає модем, пам’ять і радіочастотні ланцюги – всього близько 480 компонентів. Модуль забезпечує обмін інформацією про трафік в реальному часі, точне визначення місця розташування, зв’язок V2X (Vehicle-to-Everything — між транспортним засобом і навколишніми об’єктами) і передачу великих обсягів даних. Іншими словами, він виконує ключові функції, необхідні для повністю автономного водіння без участі водія.

Виробник відзначає, що використовувати технологію 5G для автомобільного комунікаційного модуля виявилося непросто, оскільки в ній використовуються високі частоти, що призводить до великих втрат сигналу, ніж при використанні LTE (Long Term Evolution, технологія мобільного зв’язку 4G). Іншою проблемою є високе тепловиділення.

Однак 5G забезпечує важливу перевагу: модуль вносить затримку 1 мс або менше, що на порядок менше затримки модуля LTE. В результаті, наприклад, якщо самокерований транспортний засіб, що рухається зі швидкістю 100 км/год, виявляє перешкоду і активує функцію термінового гальмування, у випадку з модулем LTE гальмування починається після того, як транспортний засіб проїде 1,4 м, а з модулем 5G — всього 2,8 см.

Розміри модуля — 40 х 50 х 3,5 мм, так що його легко встановити в будь-якому місці всередині або зовні автомобіля. Сумісність з модулями LTE дозволяє замінювати існуючі модулі LTE, не змінюючи конструкцію системи.

Модуль можна використовувати незалежно від регіону чи типу транспортного засобу, оскільки він відповідає стандарту 3GPP Release 15.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.