Штучний інтелект зможе домальовувати рекламу у вже готовому відео

Реклама — двигун прогресу. А ще реклама-вкрай докучливе для більшості звичайних користувачів явище. Особливо, коли заради реклами переривають якийсь фільм, серіал або шоу або ж коли реклама з’являється в самих фільмах і шоу, причому нав’язливо і негарно.

Компанія Tencent незабаром вирішить цю проблему за допомогою штучного інтелекту. Фактично те, що готує Tencent — це невелика революція в світі реклами.

Як завжди, простіше один раз побачити.

Так, Tencent буде використовувати ШІ, який буде домалювати рекламу прямо в фільм, серіал, шоу або якийсь інший відеоматеріал. Причому зроблено це, судячи з ролика, буде настільки якісно, що в більшості випадків глядач навряд чи зрозуміє, що тут попрацював ШІ.

Це відкриває неймовірні можливості для рекламодавців, адже в один і той же фільм в одне і те ж місце можна впровадити різну рекламу. Приміром, у якомусь фільмі фігурує автозаправка, і сьогодні глядачі бачать на заправці один логотип, а завтра там вже інший. Варто зазначити, що у Tencent є потоковий відеосервіс Tencent Video, де компанія і буде впроваджувати новий підхід до реклами. І навряд чи варто сумніватися, що дуже швидко аналогічні технології з’являться і У інших великих гравців цього ринку.

Крім іншого, така технологія може привести до вельми цікавим ситуацій. Наприклад, в якомусь фільмі є продакт-плейсмент у вигляді кави Starbucks. Само собою, Starbucks заплатила творцям цього фільму, щоб її реклама в такому вигляді з’явилася в стрічці. А якийсь потоковий відеосервіс бере і розміщує замість логотипу Starbucks якийсь інший. Також варто відзначити, що така технологія може привести до того, що реклами у фільмах стане набагато більше, так як домальовувати її можна буде буквально скрізь.

Що стосується технології, Tencent отримає її завдяки співпраці з Mirriad, яка саме спеціалізується на різних технологіях ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.