Звична розкладка клавіатури більше не буде колишньою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще влітку з’явилася інформація про те, що Microsoft задумалася про зміну звичної класичної розкладки клавіатури для ПК. На той момент компанія проводила опитування, дізнаючись у користувачів, чи потрібна їм кнопка Office для роботи з однойменною пакетом додатків. Імовірно, вона могла розміститися замість правої кнопки Windows.

У підсумку виявилося саме так. Microsoft випустила вже дві клавіатури з кнопкою Office, замість правої кнопки Windows. Більш того, поруч з кнопкою Office розмістилася ще одна нова клавіша для виклику смайлів емодзі. Ця кнопка зайняла місце кнопки виклику контекстного меню.

Нова розкладка вже є на моделі Ergonomic Keyboard, а також на новій Bluetooth Keyboard. При цьому сама Microsoft поки ніяких заяв на цей рахунок не робила. Є припущення, що поки нова розкладка буде орієнтована в основному на комерційний сегмент, хоча згадані клавіатури продаються в роздріб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи буде Microsoft просувати нову розкладку найближчим часом, поки невідомо, але можна припустити, що рано чи пізно як мінімум кнопка емодзі пропишеться на всіх клавіатурах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.