Google Stadia отримає унікальну технологію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступне покоління ігрових консолей буде дуже важливим для всього ринку. Хоча б тому, що може стати останнім.

Так, це малоймовірно, але все ж різні компанії все активніше просувають потокові ігрові сервіси. Один з таких — Google Stadia. І саме з ним доведеться конкурувати новим консолям, тоді як раніше фактично у «великих» консолей ніяких конкурентів, крім ПК, не було.

За словами віце-президента Google з інженерних розробок, Stadia буде швидше і чуйніше звичних ігрових платформ вже через рік або два. При цьому Stadia буде краще, незалежно від продуктивності ігрових систем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реалізовано це буде завдяки машинному навчанню та моделюванню. Зокрема, у Stadia буде те, що представник Google назвав негативною затримкою. Завдяки унікальній технології, Stadia фактично буде передбачати ймовірні дії гравця в кожен момент часу, що дозволить зменшити затримку — основну проблему хмарних ігрових сервісів. Правда, поки ця технологія, судячи з усього, недоступна.

Втім, за будь-яких умов залишається ще одна проблема-кількість серверів. На багатьох ринках подібні сервіси в найближчому майбутньому не з’являться просто тому, що та чи інша компанія не стане витрачати гроші на розміщення нових серверів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.