AMD обійшла Nvidia на ринку дискретних відеокарт – вперше за останні 5 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давно такого не було, і ось знову: компанія AMD змогла переламати тенденцію до постійному зниженню своєї ринкової частки, що тривала з третього кварталу 2014 року. Вперше за останні п’ять років, у другому кварталі поточного року, AMD перевершила Nvidia.

Останній раз AMD обходила Nvidia на ринку GPU в часи протистояння Radeon R9 290X і GeForce GTX 780: тоді «зелена» 3D-карта мала всього 3 ГБ пам’яті, в той час як червона пропонувала 4 ГБ. Зараз часи протистояння Radeon RX 5700 і Nvidia RTX, і в ньому поки знову виграють червоні.

Судячи з усього, 7-нанометрові відеокарти AMD на архітектурі RDNA прийшлися по душі: за даними аналітичного звіту Jon Peddie Research, компанії вдалося наростити обсяги поставок відеокарт, у результаті ринкова частка досягла 17,2% проти 14,8% роком раніше. Для порівняння, в минулому році у Nvidia було 17% ринку, а в другому кварталі нинішнього року – тільки 16%. У Intel теж падіння, але все одно компанії належить більше двох третин ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна думати, що з випуском бюджетних 3D-карт Navi 14 і високопродуктивних Navi 12 AMD зможе ще більше зміцнити своє становище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.