В майбутньому iPhone зможе попереджати про небезпеку

Щороку Apple реєструє десятки, якщо не сотні перспективних патентів. Велика частина з них, правда, ніколи не будуть реалізовані на практиці. Проте, саме ці проекти дають нам приблизне уявлення про те, якими будуть технології в осяжному майбутньому. Днями Apple розкрила черговий цікавий патент – з’ясувалося, що корпорація розробила датчик газу для iPhone.

Відповідна заявка була подана Apple в американське патентне бюро в січні 2019 року. Правда, зареєстрований і оприлюднений патент був тільки зараз. Інженери Apple створили спеціальний сенсор, який здатний відстежувати в повітрі отруйні або токсичні гази.

Це може бути дійсно корисно на практиці, так як деякі витоки неможливо виявити самостійно-наприклад, при виділенні чадного газу. Чадний газ (CO) або окис вуглецю – безбарвний газ без смаку і запаху, що і робить його особливо небезпечним. Утворюється при горінні вуглецю в умовах нестачі кисню.

Токсичність чадного газу досить висока і визначається його концентрацією в повітрі. Як правило, навіть 0.1% концентрації в повітрі цілком достатньо, щоб викликати у людини легке отруєння.

Втім, перш ніж впроваджувати цю технологію в iPhone, інженерам доведеться вирішити проблему з водонепроникністю смартфона. Справа в тому, що для роботи детектора газу в корпусі необхідні спеціальні отвори, які поставить хрест на вологозахисту. Втім, навіть в такому вигляді, дана розробка безумовно має право на життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я