Google навчила смартфони перекладати мову жестів в реальному часі

Розробникам з Google вдалося створити інструмент для перекладу мови жестів, який можна інтегрувати в смартфон, про що розповіли представники пошукового гіганта в офіційному блозі.

У Google пояснюють, що рішення для перекладу мови жестів існували і раніше, але вони вимагають потужних комп’ютерів. Метод, створений Google, дозволяє проробляти це в реальному часі на звичайному смартфоні.

Для створення своєї технології Google використовувала 30 000 зображень різних рук в різних положеннях. Як відзначають розробники, сприйняття рук в режимі реального часу є складним завданням, тому що руки рухаються так швидко. Тому дослідники покладалися на технологію машинного навчання.

Щоб спростити завдання штучного інтелекту і зменшити обсяг даних, розробники виділили на руці 21 точку (по 4 на кожному пальці і 1 на підставі кисті).

На жаль, Google все ще відчуває труднощі з перекладом виразів обличчя, що є невід’ємною частиною мови жестів. Щоб знайти рішення і прискорити розробку рішення, Google вирішила відкрити вихідний код своєї технології для всіх ентузіастів.

“Ми вважаємо, що публікація цієї технології може дати поштовх новим творчим ідеям і додаткам з боку спільноти дослідників і розробників в цілому. Нам не терпиться побачити, що ви можете створити за допомогою цього”, – Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я