В’язані речі від ШІ немов від бабулі

Якщо ви любите в’язані речі і коли-небудь хотіли мати таку річ, але ваші навички в’язання не на висоті, за вас це зробить штучний інтелект. Дослідники з лабораторії комп’ютерної науки і штучного інтелекту MIT (CSAIL) розробили комп’ютерну систему в’язання, яка може автоматизувати розробку і виробництво трикотажних виробів.

Навіть недосвідчені в’язальниці можуть використовувати систему для створення індивідуальних дизайнів з шаблонів на комп’ютері. Дизайни потім відправляються на в’язальну машину, яка виготовляє вироби зі справжньої вовни.

Перевага шаблонів полягає в тому, що прості вироби, такі як капелюхи або рукавички, легко відтворити. Крім того, до цих об’єктів користувачі можуть застосовувати текстури і різні візерунки. Більш амбітні користувачі можуть створювати свої власні шаблони з нуля. Штучний інтелект генеруватиме більше варіантів з існуючого шаблону. В ході випробувань навіть користувачі, які ніколи раніше не в’язали, могли використовувати цю систему для створення в’язаних шапок і рукавичок, деякі з них були зі складним малюнком.

Звісно, процес в’язання відбуватиметься швидше і з мінімальною кількістю відходів. Але в такому разі виріб буде зв’язаний бездушною машиною, а не дбайливими руками, які займаються улюбленою справою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.