Google представила розширений захист G Suite для співробітників з високим рівнем ризику

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google продовжує підвищувати рівень безпеки роботи з сервісами для бізнес-клієнтів. Нові засоби захисту для користувачів G Suite, Google Cloud Platform і Cloud Identity були представлені в рамках саміту Next Tokyo.

Адміністратори G Suite Enterprise зможуть реєструвати співробітників з високим рівнем ризику в спеціальній програмі розширеного захисту, отримувати автоматичні звіти про аномальноі активності, а також надавати доступ до додаткових додатків за спрощеною схемою.

Програма розширеного захисту (Advanced Protection Program), яка була запущена два роки тому, тепер доступна бізнес-клієнтам G Suite, які піддаються високому ризику цілеспрямованих мережевих атак. Йдеться про ІТ-адміністраторів, керівний склад компаній та інших співробітників, що працюють з фінансами і важливими документами. Для захисту від фішингу та злому облікових записів програма буде примусово використовувати сумісні апаратні ключі двофакторної аутентифікації. Крім того, адміністратори матимуть можливість блокування доступу до сторонніх додатків, які з тих чи інших причин не викликають довіри у компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще розробники Google поліпшили центр безпеки і оповіщень, запущений в бета-версії в квітні, для адміністраторів G Suite. Новий центр оповіщення використовує технології машинного навчання, які дозволяють виявляти загрози безпеці, в тому числі незвичайну поведінку користувачів і зовнішній обмін файлами. Адміністратори G Suite отримуватимуть повідомлення про таку “аномальну активність” в Центрі сповіщень.

Починаючи з сьогоднішнього дня апаратні ключі ідентифікації Titan Security Key, які з’явилися в США восени минулого року, доступні в Канаді, Японії, Франції і Великобританії. Варто відзначити, що ключі Titan Security Key піддалися серйозній критиці з боку громадськості через проблеми з безпекою. В результаті Google довелося відкликати деякі екземпляри з ринку.

Проблеми безпеки є основною причиною невисокої популярності продуктивної платформи Google серед великих компаній, які віддають перевагу використовувати в роботі Microsoft Office. В цьому році Google вже випустила кілька нових інструментів безпеки для клієнтів G Suite, в тому числі бета-версію розширеного захисту. Продовжуючи роботу по забезпеченню безпеки клієнтів сервісу G Suite, Google демонструє своє серйозне ставлення до цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.