Facebook успішно протестувала технологію для читання думок

Facebook опублікувала результати тестування приладу, який дозволяє читати думки, повідомляє РБК. Технологія дозволяє декодувати сигнали мозку людини і перетворювати їх в текст.

На даний момент для отримання результату вченим доводиться монтувати електроди безпосередньо в мозок випробуваного. В майбутньому компанія сподівається відмовитися від такого підходу і зробити процес неінвазивним.

На даний момент, як повідомляють розробники в блозі, система змогла «читати» думки з точністю до 60%. Дослідження проводилися на трьох випробовуваних, які страждають на епілепсію. Їм в мозок вживлялися електроди, а потім вони відповідали на різні питання.

Серед завдань було — «звучання якого музичного інструменту вам приємніше слухати?». Після цього їм пропонували кілька варіантів відповіді на вибір. Система фіксувала уявну відповідь піддослідного і виводила на екран обраний варіант. Тестування йшло протягом року.

Одне з основних призначень зазначеного приладу-допомога в розробці пристрою для хворих, які втратили дар мови через перенесені травми або інсульт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.