Apple, Google і Facebook створюють універсальний інструмент передачі даних

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перейти з однієї операційної системи на іншу сьогодні досить просто. Завдяки великій кількості інструментів для експорту користувачі можуть без особливих зусиль перенести всі свої дані зі старого пристрою на новий практично без втрат. Проблеми ж виникають в основному при необхідності трансферу даних з одного сервісу в інший, які не мають один до одного ніякого відношення. Саме її Apple і надумала вирішити, об’єднавшись з Google, Facebook, Microsoft і Twitter.

Компанії об’єдналися для роботи над проектом універсального інструменту перенесення даних, для якого не існувало б обмежень не тільки на операційну систему, але і на сервіси. В результаті користувачі змогли б легко і невимушено перекидати важливі файли з однієї онлайн-служби в іншу.

«Проект був запущений ще в 2018 році, а його метою є створення інструменту з відкритим вихідним кодом, який би дозволив користувачам в інтернеті легко переміщати дані між різними онлайн-сервісами. Це сприяє посиленню основ конкуренції, даючи людям можливість спробувати нові послуги, сервіси і додатки, які відповідають їхнім потребам, не переживаючи, що перехід залишить їх без особистих даних», — кажуть представники Google.

Можливість переносити дані між незалежними онлайн-сервісами лише здається безглуздою, але на ділі може припасти дуже ДО РЕЧІ. Така необхідність може виникнути при закритті облікового запису в Facebook. Швидше за все, багато користувачів не захочуть втрачати свої фотографії та відеозаписи, побажавши зберегти їх. Але зберігати кожен знімок окремо повільно і нерозумно, тим більше що їх можуть бути десятки тисяч. Тому було б логічно мати інструмент, який відразу перекине їх все в «Google Фото» або iCloud.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.