Aroma Bit розробить «ніс» для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Aroma Bit створила дочірню компанію для розробки кремнієвого датчика запаху наступного покоління. Як стверджується, це буде дуже маленький датчик, що характеризується високою роздільною здатністю і низькою вартістю. В датчику буде об’єднана розроблена Aroma Bit технологія рецепторної мембрани датчика запаху і технологія високочутливого датчика іонної візуалізації, що виготовляється за технологією CMOS, розроблена професором Казуаки Савада (Kazuaki Sawada) у Технологічному університеті Тоехаси.

Компанія Aroma Bit вже розробила і в даний час продає компактний датчик запаху, в якому використовується сенсорна основа QCM (Quartz Crystal Microbalance), яка володіє надвисокої чутливістю. Однак подальше зменшення розмірів і зниження вартості, яке дозволило б розширити область застосування таких датчиків, утруднено.

Як стверджується, новий підхід дозволить створити датчик, за розмірами і ціною схожий для використання в смартфонах і пристроях IoT. Зокрема, очікується, що дозвіл, еквівалентну дозволу носа собаки (приблизно 1200 рецепторів), буде отримано при площі датчика 1 мм2.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.