Для виробництва 16-ядерного процесора Ryzen 9 3950X використовуються добірні кристали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно компанія AMD представила 16-ядерний флагманський процесор Ryzen 9 3950X. Він очолив лінійку Ryzen 3000, правда, у продажу з’явиться пізніше — у вересні.

За новинку AMD просить 750 доларів (19 600 грн.), що істотно більше, ніж «звичайний» CPU компанії до анонсу нової лінійки. Що говорити, деякі моделі лінійки Threadripper свого часу стартували з менших цін.

16-ядерний монстр працює на частотах 3,5-4,7 ГГц, тобто на досить високих частотах навіть для нової лінійки, особливо, якщо врахувати кількість ядер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія AMD заявляє про те, що для створення Ryzen 9 3950X використовуються добірні кристали, що частково обумовлює величезну ціну CPU. Представник компанії розповів, що AMD спеціально вирішила створити такий флагманський процесор, який забезпечить в тому числі кращий ігровий досвід. До слова, ймовірно, покупці цієї моделі можуть розраховувати і на кращий розгін.

Використання добірних кристалів може зробити Ryzen 9 3950X не найпоширенішим в роздробі, але, враховуючи його чималу ціну, навряд чи він все-таки буде в дефіциті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.