Amazon показала новітній дрон для доставки товарів, який нагадує винищувач зі Star Wars

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Amazon першою з великих компаній всерйоз заговорила про доставку товарів за допомогою дронов. Компанія вже кілька років розробляє літальні апарати для цих цілей, хай поки і не може масово використовувати їх через відсутність дозволів з боку регуляторів різних країн.

Вчора Amazon провела захід, на якому представила прототип дрона нового покоління для сервісу Prime Air. Невідомо, чим надихалися інженери і дизайнери, але дрон чимось нагадує відомий винищувач TIE Advance з всесвіту Star Wars.

У нового дрона поки немає власного імені, та й параметри Amazon не розкрила. Але компанія зазначила, що при розробці переслідувала декілька цілей: забезпечити максимальну безпеку і ефективність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті вийшов дрон досить незвичайної конструкції, де система рушіїв завжди знаходиться в одній площині, але при цьому може змінювати своє положення відносно площини поверхні тіла дрона. Amazon говорить про шість ступенів свободи замість чотирьох у звичайних дронів. Крім того, така конструкція робить апарат більш безпечним і стабільним при сильних поривах вітру.

На жаль, Amazon досі не може сказати, коли ж сервіс Prime Air буде запущений повноцінно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.