Оновлений MacBook Pro 15 з Touch Bar (2019) визнаний практично неремонтопридатним

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за флагманським OnePlus 7 Pro фахівці iFixit розібрали свіжеоновлений ноутбук MacBook Pro 15 з Touch Bar. Якщо смартфон удостоївся хоча б 4 балів за ремонтопридатність, то ноутбук отримав лише 1 бал.

Розбиранні зазнала модель з шестиядерним CPU Intel Core i7-9750H, GPU AMD Radeon Pro 555X, 16 ГБ оперативної пам’яті і SSD об’ємом 256 ГБ. Версію з восьмиядерним CPU фахівці iFixit не дістали, але в плані конструкції і збірки вона явно нічим не відрізняється від тієї, що представлена на цих фото.

Представляючи оновлені MacBook Pro 15 з Touch Bar в Apple відзначили, що у них вирішена проблема «залипаючих» клавіатур: механізм залишився колишнім, але матеріали тепер інші. І дійсно, в iFixit порівняли матеріали «до» і «після» і прийшли до висновку, що Apple не обманює. Другий позитивний момент пов’язаний з тим, що сенсорна панель управління курсором легко витягується, тому її легко замінити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А далі починаються проблеми. Наприклад, центральний процесор, оперативна пам’ять і SSD розпаяні на системній платі-заміна одного з цих компонентів тягне заміну і всіх інших. Те ж саме з клавіатурою, акумулятором, гучномовцями і сенсорною смужкою (Touch Bar) – вони склеєні разом, тому в заміні кожного окремого компонента сенсу немає. Ну і нарешті датчик Touch ID, що виконує функцію клавіші включення. Він з’єднаний з чіпом T2 і системною платою. Тому якщо раптом буде потрібно заміна Touch ID, то доведеться або скористатися допомогою офіційного сервісу, або міняти системну плату цілком. Словом, практично зовсім не важливо, що у вас зламається в оновленому MacBook Pro 15 з Touch Bar, ремонт обіцяє бути дуже дорогим. А сам ремонт, власне, зводиться до заміни одного старого великого вузла на аналогічний новий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.