Categories: Технології

Приховане налаштування Windows 10 дозволить оптимізувати роботу системи

Share

Далеко не всі бажаючі можуть собі дозволити використання потужних електронних пристроїв, причому більшості доводиться задовольнятися моделями, які неможливо назвати продуктивними. Чим гірше технічне оснащення в комп’ютері, планшеті або ж ноутбуці, тим менше завдань з його допомогою вдасться виконати, але з усієї цієї ситуації знайшовся вихід. В операційній системі Windows 10 було виявлено приховане налаштування, яке підвищує швидкість роботи електронного пристрою у цілих три рази, то є вкрай сильно.

Не секрет, що платформа Windows 10 є дуже навіть непоганою, але у неї є величезний мінус – безліч налаштувань, включених за замовчуванням. Це створює неймовірно багато фонових процесів, всі з яких в тій чи іншій мірі навантажують технічне оснащення комп’ютера, а це негативно позначається не тільки на швидкості роботи, але ще і на автономності, якщо це ноутбук або планшет. На щастя, в десятій “Вінді” вдалося виявити спеціальне налаштування, яке дозволяє позбутися головного “пожирача” системних ресурсів.

Таким є хмарне сховище OneDrive, яке Microsoft надає всім бажаючим абсолютно безкоштовно. Туди автоматично передаються багато файлів, що змушує електронний пристрій не тільки завантажувати інтернет-канал, але ще і витрачати ресурси на завантаження і відправку інформації. На слабких комп’ютерах і планшетах це може призводити до значних гальм при виконанні навіть базових завдань. Крім того, файли з «хмари» дублюються на комп’ютері, і навпаки, тому таку функцію краще відключити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зробити це вкрай просто. Для цього потрібно перейти в «Мій комп’ютер», після чого правою кнопкою миші натиснути на розділ OneDrive. У контекстному меню буде варіант під назвою «Виберіть папки сховища для синхронізації», який і потрібно обрати. Після цього потрібно прибрати встановлену за замовчуванням галочку навпроти варіанту «Синхронізувати всі файли і папки в OneDrive». Як тільки це зроблено, варто погодитися з нововведеннями і перезавантажити електронний пристрій. В інших випадках за рахунок цього операційна система Windows 10 почне працювати в три рази швидше, ніж раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Тетюшев Данило

Люблю Apple, розповідаю про гаджети, кіно і корисні речі зі світу IT.

Опублікував
Тетюшев Данило
  • Останні записи

    Нові подробиці про флагманський Xiaomi 15 Pro потрапили в мережу

    В інтернеті з'явилася нова інформація про камери флагманського смартфона Xiaomi 15 Pro. За даними авторитетного…

    13.05.2024

    Sony розкрила ключові характеристики Xperia 1 VI та 10 VI (відео)

    Компанія Sony опублікувала офіційні відеоматеріали, присвячені готується до випуску смартфонам Xperia 1 VI і Xperia…

    13.05.2024

    Стало відомо що Google Pixel 8a має нову приховану функцію

    Минулого тижня компанія Google несподівано представила свій новий телефон середнього класу, Pixel 8a. А тепер…

    13.05.2024

    Apple більше не входить до п’ятірки лідерів на ринку смартфонів у Китаї

    Після одинадцяти кварталів спаду поспіль китайський ринок смартфонів продемонстрував скромні, але значні ознаки відновлення у…

    13.05.2024

    Виявлено критичну вразливість в Android: терміново захистіть свої особисті дані

    Важливість постійного оновлення пристроїв боротьби з загрозами безпеки добре відома. Сьогодні нова вразливість, що отримала…

    13.05.2024

    Бюджетну версію Galaxy Z Fold 6 можуть скасувати

    Як завжди, Samsung випустить Galaxy Z Flip 6 і Galaxy Z Fold 6 у другій…

    13.05.2024