В Україні створили вражаючу зброю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підприємства оборонного комплексу України розробили та опанували виробництво електромагнітної зброї. Ця зброя призначена для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів, у тому числі – систем енергоживлення та систем передачі даних – повідомляє spetstechnoexport.com.

Враховуючи високу наукоємність та значні фінансові витрати, які були потрібні для проведення розробки нового типу зброї, ДГЗП “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, у 2014-2015 роках провів роботу з пошуку іноземних партнерів, які були готові вкласти гроші у українську розробку та уклав домовленість з оборонною компанією з Азії. Залучені іноземні кошти були направлені на створення науково-технічної документації та виробництво дослідних зразків.

За принципом роботи нова електромагнітна зброя створює потужне електромагнітне випромінювання, що призводить до виходу з ладу радіоелектронної апаратури, що є у складі озброєнь і військової техніки, або створює значні перешкоди її штатному функціонуванню.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Завдяки проведеній роботі, українські науковці та розробники отримали належний рівень фінансування, що дозволило їм продукувати нові знання та втілити їх у нові рентабельні продукти. Також, завдяки цьому проекту, Україна долучилася до закритого клубу держав, що працюють над створенням високоефективної електромагнітної зброї”, – повідомив директор ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” Владислав Бельбас.

Такий тип озброєнь використовує лише енергію електромагнітного випромінювання, тому його дія не має летального впливу на людей, однак здатна вивести з ладу будь-яку техніку або об’єкти інфраструктури, що оснащені електронними системами. Електромагнітні боєприпаси можуть бути розміщені як на ракетних, так і авіаційних носіях, включаючи безпілотні літальні апарати.

Таким чином, нова електромагнітна зброя може ефективно застосовуватись проти стратегічно важливих цілей противника,  зокрема командних та адміністративних центрів, вузлів зв‘язку, електростанцій, об‘єктів протиповітряної оборони тощо без ризику нанесення шкоди цивільному населенню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.