З’явилося відео випробувань ядерної ракети в США

ВПС США запевнили, що випробування ракети не є відповіддю або реакцією на яку-небудь подію у світі.

США провели успішний тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Minuteman III. Про це йдеться на сайті Командування глобальних ударів ВПС країни 1 травня. Пуск ракети без боєголовки був здійснений в середу, 1 травня, з бази Ванденберг (штат Каліфорнія). Minuteman III пролетіла близько 6,7 тисячі кілометрів в сторону Маршаллових островів в Тихому океані.

У повідомленні наголошується, що випробування не є відповіддю або реакцією на яку-небудь подію у світі. “Тест продемонстрував, що у США сучасний, надійний, гнучкий і готовий до запобігання загроз 21 століття потенціал ядерного стримування”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році США тричі проводили випробувальні пуски Minuteman III. Minuteman III стояла на озброєнні ВПС США з 1970 року і є єдиною МБР наземного базування на озброєнні США. Перші випробування ракети почалися в далекому 1968 році. Сімейство триступеневих балістичних ракет спочатку створювалося для ядерного стримування під час холодної війни. У 2008 році повідомлялося, що в США всього 450 подібних і їх мають намір використовувати до 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.