Травневе оновлення Windows 10 конфліктує з USB-накопичувачами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед релізом травневого оновлення для Windows 10 корпорація Microsoft опублікувала в блозі технічної підтримки повідомлення про те, що оновлення не встановиться на комп’ютери з виявленими в них USB-накопичувачами і картами пам’яті.

Microsoft повідомляє, що навмисно буде блокувати встановлення оновлення на ці комп’ютери, так як через наявність знімних носіїв в USB-портах і картоводах може статися “неправильне перепризначення зовнішніх накопичувачів і внутрішніх жорстких дисків”. Щоб поставити оновлення без помилок, команда розробників рекомендує видалити будь-які флеш-накопичувачі USB, підключені USB зовнішні жорсткі диски, SD-карти, і тільки після цього запускати оновлення.

Судячи з усього, проблема стосується тільки користувачів, що оновлюються з версій 1803 або 1809, випущених навесні і восени 2018 року. Користувачі більш старих версій Windows 10, як і власники з актуальною версією, зможуть поставити травневий апдейт без будь-яких проблем, при цьому не виймаючи USB-флешок та SD-карт з роз’ємів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При підготовці наступного оновлення розробники пообіцяли врахувати недоробку і позбавити користувачів від необхідності витягувати носії інформації перед установкою нової версії програмного забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.