Англійські корови вже користуються технологією 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Cisco Systems, яка розробляє інфраструктуру для мереж 5G, встановила випробувальні стенди 5G в трьох сільських районах Сполученого Королівства.

Технологія 5G дозволить не тільки підвищити швидкість передачі даних, але і надасть нові можливості розширення інтернету речей. Або, як це має місце у випадку з проектом, про який піде мова нижче, — інтернету тварин.

У фінансованому урядом центрі інновацій в галузі сільськогосподарського машинобудування (Agri-EPI Center), розташованому на південному заході Англії, корови стали першими користувачами мереж 5G. Близько 50 голів у стаді з 180 оснащені вушними бирками для моніторингу стану здоров’я і розумними ошийниками з підключенням по 5G. Ошийники керують роботизованою системою доїння.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли корова готова до доїння, вона підходить до воріт доїльної платформи, які автоматично відкриваються. Пристрій розпізнає особину, щоб точно закріпити доїльний апарат. Як стверджується, гаджети не завдають шкоди коровам, а моніторинг дозволяє своєчасно виявляти ознаки будь-яких порушень.

За словами організаторів тестування, воно покликане оцінити переваги передачі даних від датчиків по мережі 5G, а не через ПК ферми і порівняно повільне широкосмугове підключення.

На фермі, створеній Agri-EPI Center за підтримки британського агентства з інновацій, використовуються й інші новаторські рішення, включаючи автоматичні щітки, які починають обертатися, коли корова треться об них; жалюзі, керовані датчиком погоди, і розумна система годівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.