Системна плата Asus Prime B365-Plus виконана в типорозмірі ATX

Реакція виробників системних плат на вихід набору системної логіки середнього класу Intel B365 Express була досить стриманою, оскільки B365 Express — це всього лише оновлений чіпсет H270 Express з підтримкою процесорів Core 8 і 9 покоління. Однією з перших плат типорозміру ATX на новому чіпсеті, що з’явилися в каталозі Asus, стала модель Prime B365-Plus.

Плата оснащена двома роз’ємами живлення-24-контактним ATX і 8-контактних EPS. Підсистема живлення налічує сім каналів, чотири з яких відведені для процесора, три — для пам’яті. Поруч з роз’ємом для процесорів у виконанні LGA1151 можна виявити чотири слоти для модулів пам’яті DIMM DDR4.

З урахуванням великого розміру плати, вона отримала не тільки основний слот розширення PCI-Express 3.0 x16, працює в режимі x16, та другий, що працює в режимі x4. Крім того, є чотири слоти PCI-Express 3.0 x1 і два слоти M. 2. Один з них отримав чотири лінії PCI-Expres 3.0, а другий — дві, але в нього також розведені сигнали інтерфейсу SATA 6 Гбіт/с . Для підключення накопичувачів призначено ще шість портів SATA 6 Гбіт/с.

Список відеовиходів включає D-Sub, DVI і HDMI. В оснащенні також можна відзначити вісім портів USB 3.0, порт 1 GbE на контролері Realtek 8111H PHY і звукову підсистему на кодеку Realtek ALC887. Очікується, що плата буде коштувати близько 90 доларів (2 400 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.