Qualcomm не тільки в смартфоні: флагманський роутер Xiaomi Mesh Router побудований на SoC Qualcomm Dakota з чотирьохядерним процесором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора відбувся формальний анонс нового флагманського роутера Xiaomi-Mesh Router. На жаль, технічні подробиці залишилися за кадром прем’єри, але сьогодні хоча б стала відома платформа, на якій базується новинка.

Отже, Xiaomi Mesh Router побудований на 40-нанометровій SoC Qualcomm Dakota (або IPQ4018, якщо спиратися на внутрішнє позначення системи).

Ця платформа оснащена чотирьохядерним CPU ARM Cortex-A7 частотою 717 МГц і 256 ГБ оперативної пам’яті. У SoC інтегрований двохдіапазонний адаптер Wi-Fi (підтримуються 802.11 ac Wave 2, 802.11 p, 802.11 n), контролер USB 3.0. Максимальна кількість портів RJ-45 — п’ять (хоча в роутері їх тільки три). Також підтримуються MU-MIMO і TxBF.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До мережі, розгорнутої на базі Xiaomi Mesh Router, може бути підключено до 248 пристроїв при максимальній теоретичній швидкості передачі даних 2567 Мбіт/с.

На жаль, вартість моделі не повідомляється і сьогодні. Але попередні дані говорили про те, що пристрій спочатку має пройти стадію публічного бета-тестування, а вже потім надійде в продаж.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.