Фітнес-трекери, відеоспостереження і роботи для дослідження фекалій: Гонконг хоче перетворити звичайні в’язниці в розумні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про розумні будинки і розумні міста ми писали вже не раз. А як щодо розумних в’язниць? Як повідомляє джерело, три виправних установи Гонконгу будуть перетворені в розумні в’язниці за допомогою ряду технологічних рішень.

Для початку ув’язнені отримають спеціальні браслети на кшталт фітнес-трекерів, які дозволять співробітникам в’язниць відстежувати місце розташування ув’язнених і їх пульс. Наприклад, якщо пульс якогось ув’язненого раптом різко виросте, охоронці будуть попереджені і зможуть перевірити, чи все в порядку з людиною.

Системи відеоспостереження в тюрмах-це норма. Однак розумні в’язниці будуть наділені системами, здатними визначати “ненормальну” поведінку ув’язнених. У тому числі їх спроби заподіяти собі шкоду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найцікавіше технологічне рішення — спеціальний робот маніпулятор, який буде досліджувати фекалії в’язнів на предмет присутності там контрабанди, включаючи наркотики і лікарські препарати. Зараз цією роботою зобов’язані займатися співробітники в’язниць, які явно будуть раді такому нововведенню.

Якщо описані технологічні рішення покажуть себе ефективними, їх почнуть впроваджувати і в інші в’язниці регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.