Стала відома “дата смерті” операційної системи Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-якого продукту, в тому числі програмного, є свій термін служби. Його розробники шляхом випуску оновлень можуть на постійній основі продовжувати цей показник, що ось вже більше 10 років робить компанія Google, покращуючи і допрацьовуючи операційну систему Android. Тим не менш, для даного програмного забезпечення немає місця в майбутньому, тому вже зараз ведеться створення нової ОС, яка зможе замінити «зеленого робота», встановленого в даний час на сотні мільйонів смартфонів та інших електронних пристроїв по всьому світу.

Хоч Google і продовжує активно працювати над операційною системою Android, роблячи вигляд, що відмовлятися від неї ніхто не збирається, але керівництво компанії вже навіть затвердило план по відмові від даної ОС. Так, зокрема, зараз активно ведеться створення платформи Fuchsia OS, хоча, швидше за все, це її кодове найменування, тоді як фінальна версія програмного забезпечення отримає іншу назву, більш цікаву. Саме ця операційна система повинна повністю замінить “зеленого робота” в осяжному майбутньому.

Як пише видання Bloomberg з посиланням на свої джерела, «дата смерті» легендарного Android настане вже в 2023 році, тобто приблизно через 4 – 5 років. Протягом цих років сотні людей будуть займатися створенням і поліпшенням платформи Fuchsia OS, на яку у Google дуже великі плани. За задумом керівництва, дане ПЗ має стати першим у світі, яке зможе повноцінно працювати на смартфонах, планшетах, телевізорах, комп’ютерах, смарт-годинниках, а також багатьох інших електронних пристроях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому в заміну Android додадуть нативну підтримку голосового управління, що дозволить перетворити Fuchsia OS в платформу майбутнього, яку в найближчі 10 – 15 років вдасться вивести на новий рівень. При цьому джерело запевняє, що всі сучасні програми, створені для «зеленого робота», будуть в повній мірі сумісні з новітнім програмним забезпеченням, хоча розробникам звичайно ж буде набагато простіше і зручніше створити нові версії свого ПЗ, які будуть при цьому працювати з використанням новітніх API і ресурсів ОС, використовуючи всі її особливості.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.