Apple навчить HomePod розпізнавати обличчя і жести

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple, схоже, працює над новим поколінням смарт-колонок HomePod, яке стане ще розумніше за попереднє. На нові можливості пристрою вказує патент «яблучної» компанії.

Дисплею в описаному пристрої немає — тільки звична сенсорна панель, зате колонка зможе розпізнавати жести. Тобто команди не треба буде озвучувати — гаджет відреагує на рухи рук, взмахивания, хлопки. А світлодіоди на корпусі допоможуть зі зворотним зв’язком.

Швидше за все, це стане можливим завдяки напрацюванням компанії PrimeSense, яка створила відомий контролер рухів Microsoft Kinect і зараз належить Apple. Свого часу саме завдяки цим напрацюванням з’явилася система камер TrueDepth в iPhone X.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також повідомляється про впровадження технології розпізнавання осіб Face ID і вміння обчислювати відстань для точного визначення того користувача, який звертається до пристрою. В результаті сторонні не зможуть користуватися колонкою, а також вона зможе розпізнавати кілька власників.

Коли вийде наступна HomePod і чи втілить Apple всі ці ідеї в життя-поки невідомо. Але раніше ходили чутки про більш бюджетну смарт-колонку, яка може вийти під брендом Beats.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.