Новий Apple MacBook може отримати скляну клавіатуру

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомство по патентах і товарних знаках США (United States Patent and Trademark Office, PTO або USPTO) опублікувало інформацію про новий патент, який був зареєстрований компанією Apple.

В цьому патенті описується технологія і рішення, які дозволяють замінити традиційну клавіатуру в ноутбуці на скляну сенсорну панель.

Нагадаємо, в нових ноутбуках MacBook Pro компанія Apple додала сенсорну світлодіодну панель над клавіатурою. В даному патенті описується можливий подальший розвиток подібного рішення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для тих, хто звик набирати текст, не дивлячись на клавіатуру, скляна панель матиме відповідні виступи під кожну клавішу. При цьому при натисканні на кнопки вони будуть відгукуватися зворотньою тактильною віддачею, що дозволить імітувати роботу традиційної клавіатури. Джерела уточнюють, що буде створюватися ефект, схожий на той, що виникає при наборі тексту на екрані смартфона. При цьому поверхня буде трохи прогинатися при натисканні, тобто покриття все ж буде не скляним, а схожим на нього.

У такої клавіатури можна буде знайти як свої плюси, так і мінуси. Наприклад, це дозволить зробити ноутбук захищеним від проникнення пилу і вологи, як мінімум, з боку клавіатури. Крім того, кожній клавіші можна присвоїти конкретне значення, необхідне в конкретному випадку. Однак на звикання до нової клавіатури має піти якийсь час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.