Гібридні процесори AMD нового покоління не отримають багатокристальне компонування Chiplet

Кілька днів тому AMD формально представила настільні семінанометрові процесори Ryzen третього покоління. Крім іншого, це будуть перші CPU компанії з багатокристальним компонуванням Chiplet.

Зокрема, ми також можемо бути практично повністю впевнені, що одним восьмиядерним кристалом не обійдеться, і флагманські CPU нового покоління будуть містити більше ядер.

Але все це справедливо для звичайних CPU, але ж у AMD є досить широка лінійка гібридних процесорів.

Як стало відомо, вони подібне компонування не отримають. AMD розповіла джерелу, що APU наступного покоління збереже монокристальне компонування, хоча багато хто думав, що замість другого кристала з процесорними ядрами можна було б додати GPU.

Можливо, колись у майбутньому AMD реалізує таку ідею, але прийдешнє покоління таким не буде.

Ймовірно, однією з причин є те, що гібридні процесори AMD спочатку націлені на мобільний сегмент, де загальна площа процесора відіграє роль. Крім того, навряд чи варто очікувати в новому поколінні восьмиядерних гібридних процесорів, так що і компонування Chiplet їм просто не потрібне.

Також джерело обговорило з AMD рівень енергоспоживання нових CPU. Виявилося, що діапазон TDP буде таким же, як у випадку актуальної лінійки, тобто від 35 до 105 Вт. Враховуючи, що старші процесори отримають більше восьми ядер, це буде чудовим результатом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.