3D-принтер nano3Dprint A2200 дозволяє друкувати електронні компоненти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами розробників, A2200-перша в світі Комерційна настільна система для друку вбудованої електроніки.
Компанія nano3Dprint днями оголосила про доступність свого першого виробу — 3D-принтера A2200, працюючого з кількома матеріалами. Одночасно було оголошено про партнерство з Simplify3D, мета якого — випуск програмного забезпечення для друку виробів з декількох матеріалів з вбудованими електронними схемами з допомогою nano3Dprint A2200.

“Вона здатна робити те, на що здатні системи великого розміру, які стоять в 10 і 100 разів дорожче”,- говорять розробники.

Компанія nano 3D print була створена виділенням з NASA і протягом десятиліття працювала за підтримки провідних представників напівпровідникової промисловості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друкуюча головка A2200 поєднує в собі екструдер FDM з високоточним дозатором для провідних або функціональних паст або чорнила. Це дозволяє друкувати провідники, печатні плати, електронні компоненти і функціональні елементи безпосередньо в товщі виробу. У створюваний виріб можна «запечатувати» готові компоненти, наприклад, акумулятори.

Пізніше nano3Dprint планує представити 3D-принтер D4200, в якому можливості A2200 доповнені печаткою з надвисоким дозволом. Як стверджується, «пьезокерамическое позиціонування» дає можливість друкувати з точністю до 10-12 м, використовуючи метали і напівпровідники. У nano3Dprint сподіваються, що одного разу споживачі можуть друкувати навіть такі складні пристрої, як смартфони або комп’ютери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.