Microsoft постачатиме VR-шоломи для армії США

Компанія Microsoft виграла контракт на 480 мільйонів доларів на розробку системи доповненої реальності для використання в бойовій та військовій підготовки армії США, повідомляє Ars Technica.

Метою проекту є розробка гарнітури, яка дає солдатам – як у навчанні, так і в бою – збільшення летальності, мобільності та ситуаційної обізнаності. Влади хочуть розробити систему з форм-фактором для окулярів або козирка з вбудованим тривимірним дисплеєм, цифровими камерами, балістичним лазером і захистом слуху.

Microsoft позиціонує HoloLens в якості універсального гаджета для доповненої реальності, який дозволяє накладати інформацію та віртуальні об’єкти на реальний простір. Наприклад, таким інструментом можуть користуватися дизайнери, хірурги, конструктори, інженери, архітектори і багато фахівців.

“Технологія розширеної реальності надасть військам більш детальну інформацію для прийняття рішень”, — підкреслив представник Microsoft, додавши, що компанія має давні, довірчі відносини з міністерством оборони”.

Зокрема, раніше Microsoft вже співпрацювала з армією США і надавала HoloLens для тренувань солдатів, проте військових не влаштувала перша версія шолома через розмір і кут огляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я