BrainGate 2 – новий рівень управління пристроями на ОС Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія управління різними пристроями (телевізором, комп’ютером, планшетом і т. д.) за допомогою думок існує вже кілька років. Але практично завжди це громіздкі апарати, які підключаються до попередньо сильно модифікованим пристроїв, а швидкість і зручність роботи такої технології не викликає особливого захоплення.

Однак тепер майбутнє стало ще ближче: BrainGate2 являє собою відносно зовсім невеликий масив електродів, імплантованих на частину кори головного мозку, що відповідає за контроль рухів. Пристрій зчитує мозкову активність людини, таку як намір перемістити курсор, і посилає по бездротовому зв’язку на абсолютно немодифікований пристрій звичні і зрозумілі сигнали, як у звичайній бездротової миші. Для роботи цієї технології тепер навіть немає необхідності писати драйвера для конкретних кінцевих пристроїв. Крім того, зчитування і передача інформації відбувається набагато швидше, ніж з будь-яким іншим подібним пристроєм.

Випробування проводилися на трьох паралізованих від шиї людях. Один з учасників навіть замовив онлайн-продукти і зіграв на цифровому піаніно, а інші двоє спілкувалися один з одним в реальному часі. Згідно зі звітом про дослідження, учасники успішно впоралися з навігацією по інтерфейсу системи і додатків, незважаючи на те, що не мали доступу до всіх можливостей управління. Наприклад, на планшетах досить часто використовується управління жестами, але такий прийом (натиснути, протягнути в певну сторону, і відпустити) поки ще, на жаль, недоступний.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.