На військовому параді у Києві покажуть танк “Ятаган”, створений за стандартами НАТО (ВІДЕО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час військового параду до Дня Незалежності України продемонструють танк Т-84-120 “Ятаган”.

Про це повідомили у прес-службі ДК “Укроборонпром”.

“Ятаган” був розроблений у ДП “ХКБМ імені Морозова”. Харківські інженери з нуля створили новий механізм заряджання, який може працювати з унітарними пострілами натівського стандарту. Танк оснащений 120-мм гарматою у відповідності до прийнятого у державах Альянсу стандарту. Завдяки цьому військові зможуть використовувати як боєприпаси українського виробництва, так і ті, котрі виготовлені країнами-членами НАТО.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрім потужної натовської зброї, “Ятаган” має високі ходові характеристики: 48-тонна машина розганяється до 65 км/год, за захист танка відповідає не тільки багатошарова броня, а й сучасні засоби динамічного захисту “Ніж” та комплекс електронно-оптичної протидії від керованого озброєння.

Нагадаємо, 24 серпня в урочистих заходах з нагоди святкування 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя української державності візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців. Головною вулицею Києва пройде 24 парадні розрахунки, які представляють підрозділи ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, СБУ та інших формувань, які виконують завдання з охорони та оборони України. Крім того, у військовому параді буде задіяно 250 одиниць військової техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.