10 фактів про нову потужну українську зброю

Це перша гаубиця з натовським калібром українського виробництва.

В Україні стартували випробування новітньої вітчизняної гаубиці – 155-міліметрової самохідної артилерійської установки (САУ) Богдана з максимальною дальністю стрільби до 60 км, передає Новий час .

Вперше знаряддя буде показано широкій публіці на параді в День незалежності 24 серпня. Після завершення випробувань гаубиця надійде на озброєння ЗСУ.

1. Богдана – перша українська гаубиця з гарматою 155-мілліметровго калібру, що відповідає стандартам НАТО. Зараз на озброєнні в українській армії знаходяться знаряддя радянського, 152-міліметрового калібру.

2. Гаубиця сконструйована на шасі повнопривідного військового вантажівки КрАЗ-6322 з колісною формулою 6х6 виробництва Кременчуцького автомобільного заводу.

3. Колісне шасі, яке вперше застосовується на українських самохідних гаубицях, забезпечує більш високу мобільність, ніж гусеничне.

4. Знаряддя оснащено автоматизованою комп’ютерною системою управління і наведення вогню. Управління системою здійснюється зсередини кабіни, з зовнішнього пульта, а також дистанційно.

5. Контейнери для боєприпасів вміщають до 20 снарядів

6. Скорострільність САУ Богдана – 6 пострілів в хвилину.

7. Максимальна дальність стрільби осколково-фугасними снарядамі- 35-40 км.

8. Максимальна дальність стрільби активно-реактивними снарядами – 45-60 км.

9. Мінімальний радіус стрільби – 780 м. 

10. Вага гаубиці – 28 т.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я