В Японії створили робота, який повторює міміку людини

Машині поки не вистачає рота для кращого копіювання людей. Розробник планує виправити це, встановивши механічний аналог губ в новій версії машини.

В Японії створили робота, який повторює міміку людини. Винахід являє собою модель людської голови з реалістичними очима, що обертаються в двох напрямках. Над очима знаходяться повіки, які функціонують за рахунок моторів. Над віками присутні брови: гнучкий провід з трьома ступенями свободи. Це дозволяє роботу згинати брови для відображення міміки.

Працює машина разом з веб-камерою ноутбука. Він впізнає найближче до нього людину і встановлює положення частин його зовнішності в реальному часі. Функціонує робот в двох режимах: повторює міміку людини і фіксує на ньому погляд.

Раніше в Люксембурзі сконструювали механізм QTrobot. Апарат збирає інформацію про життя і розвитку дітей з аутизмом з подальшою передачею даних медикам. Пізніше американські фахівці з’ясували, що відсутність рота у роботів найбільше лякає людей. Вони провели дослідження і вивчили риси обличчя машин і сприйняття їх людьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я