В Україні випробували надпотужне озброєння, але не все так просто

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
В Україні випробували надпотужне озброєння, але не все так просто. Журналіст розповів про проблеми новітнього озброєння України.

Нова самохідна гаубиця “Богдана” повинна пройти повний цикл випробувань, інакше може повторитися сумна історія “Молота”. Таку думку висловив військовий журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook. “Конструктори повинні внести зміни, встановлені в ході дослідної експлуатації. А вже потім запускати в серію”, – підкреслив він.

При цьому Бутусов акцентував, що основна проблема “Богдани” на даний момент – відсутність серійного виробництва українських снарядів 155 мм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Богдана” ще не прийнята на озброєння. А у випадку, якщо держава прийме рішення про прийняття на озброєння і виробництво, щоб не повторювати помилок з мінометом “Молот”, “Богдана” повинна пройти повний цикл військових випробувань. І конструктори повинні внести зміни, встановлені в ході дослідної експлуатації. А вже потім запускати в серію. Основна проблема “Богдани” на даний момент відсутність серійного виробництва українських снарядів 155 мм. Поки досвідчені стрільби на випробування проводилися із застосуванням снарядів, які були закуплені у наших натовських союзників”, – каже журналіст.

Він зазначив, що хотів би застерегти від ейфорії і ефекту завищених очікувань, які “часто вражають нашу громадську думку, і потім бумерангом б’ють по нових проектах”. За словами Бутусова, демонстрація нової виробничої лінії снарядів і нової “Богдани” – не означає, що така артсистема зі снарядами протягом найближчого року надійде у війська.

“Тепер треба все це в комплексі взяти на озброєння. Провести цикл військових випробувань. Налагодити технологію виробництва і запустити в серію. Все це не швидкий процес, особливо враховуючи нашу бюрократію. Складні системи потребують часу для доведення. В процесі напевно розкриються якісь проблеми і недоліки, які конструктори і технологи будуть усувати. І це нормально. Головне – це результат, який в найближчі роки отримає армія. Система “Богдана” калібру 155 мм – це майбутнє нашої артилерії”, – резюмував журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.