Створено “зелений” будинок, який виробляє більше енергії, ніж споживає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
ООН та Єльський університет сконструювали стильний і функціональний будинок, який при цьому працює винятково на поновлюваних джерелах енергії, пише platfor.ma
Розроблений міждисциплінарною командою інженерів, архітекторів і дизайнерів, «зелений» будинок Tiny House має площу всього 22 кв.м. Але, тим не менш, в ньому є кухня, ванна, їдальня та навіть спальні місця для чотирьох осіб. При цьому кімнати залишаються затишними та зручними, і можуть бути адаптовані як для внутрішніх, так і для комерційних потреб.
Проект оснащено системою для вироблення та економії ресурсів. Наприклад, зелена стіна всередині приміщення призначена для очищення повітря, а зовнішня рослинна стіна виступає як основа для мікро-землеробства. Дах будинку поглинає сонячне світло і переробляє його в електрику для живлення приладів і освітлення модуля, а також для пасивного нагріву. Ще тут працює водна система, яка виробляє питну воду з дощової та вологості, що затримується в повітрі.
Tiny House доводить, що житлова структура може мати мінімальний екологічний вплив. Більш того, за задумом авторів, будинок виробляє більше енергії, ніж споживає. «Перед обличчям зростаючого світового населення будуть потрібні нові житлові рішення, щоб збалансувати нашу потребу в розміщенні всіх людей і одночасно захистити нашу планету», – зазначив голова програми ООН із навколишнього середовища Ерік Сольхайм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.