Categories: Технології

Google випускає нову ОС для заміни Android

Share

Операційній системі Android у вересні цього року виповниться 10 років, за які вона дуже сильно змінилася, звичайно, виключно в кращу сторону. З тих пір сучасні технології зробили крок далеко вперед. Компанія Google з року в рік намагається зробити «андроїд» краще, однак вона вже досягла такого рівня, при якому залишилися лише основні проблеми, а їх всього дві. Позбутися від них неможливо, тому як для цього потрібно створювати нову ОС, чим вже як два роки і займаються розробники.

Як повідомляє видання Bloomberg з посиланням на свої джерела, буквально на днях компанія Google затвердила план щодо відмови від операційної системи Android. Вже через три роки, тобто у 2021 році, почнеться процес випуску пристроїв для «розумного» будинку на базі Fuchsia OS, тобто саме тієї самої ОС, над якою розробники працюють вже більше двох років. За цей час її повинні в повній мірі доопрацювати, але поки що без якісного графічного інтерфейсу.

У 2023 році, тобто через п’ять років, компанія Google відмовиться від подальшого розвитку Android, випустивши замість нього Fuchsia OS. Нова операційна система має модульну структуру, тобто її можна встановлювати на смартфони, планшети, смарт-годинники, телевізори, телеприставки і будь-які інші електронні гаджети, аж до банкоматів і автомобілів. Сама ОС написана з використанням новітніх стандартів програмування, а прямо «з коробки» в ній не буде ніяких проблем, тому як вона створюється з прицілом на майбутнє в найближчі 20 років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними джерела, прямо в ці хвилини над заміною Android працює понад 100 розробників Google, причому мова йде про секретну команду. Компанія робить все можливе для того, щоб приховати від своїх конкурентів, на кшталт Apple, подробиці про нову ОС, щоб в один прекрасний момент застати їх зненацька. На це вказує те, що «пошуковий гігант» до сих пір офіційно публічно не повідомив про те, для чого потрібна Fuchsia OS і скільки ресурсів йде на її розробку.

Відомо, що з кожним місяцем число розробників, що працюють над нею, зростає, тобто проект стає все більш затребуваним, а у цього гарантовано є якісь причини. Залишається вірити, що Google незабаром сама оголосить про те, що операційній системі Android поступово приходить кінець, а на зміну їй прийде Fuchsia OS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Перша у світі на Snapdragon G3x Gen 2. Представлена ​​портативна ігрова приставка Ayaneo Pocket S

    Компанія Ayaneo представила свою портативну ігрову приставку Pocket S – першу на ринку на основі…

    27.04.2024

    Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

    Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0 – мобільний додаток…

    27.04.2024

    Youtube показуватиме рекламу під час паузи

    Пам'ятаєте, як кілька років тому YouTube прибрав всю рекламу, що нахабно врізалася під час відтворення…

    27.04.2024

    Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

    Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми…

    27.04.2024

    Nothing готує ультрабюджетний смартфон CMF Phone

    Суббренд Nothing, CMF, зарекомендував себе на ринку завдяки доступним аксесуарам, таким як бездротові навушники, смарт-годинник…

    27.04.2024

    Samsung Galaxy Watch 7 може отримати сенсор для вимірювання рівня цукру в крові

    Напередодні швидкого анонсу нової серії смарт-годинника Samsung Galaxy Watch 7 в мережі з'явилася інформація про…

    27.04.2024