Маск пояснив, чому треба поспішати з колонізацією космосу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ілон Маск вже досить давно висловлюється в підтримку міжпланетної колонізації і працює над досягненням цієї мети за допомогою своєї компанії SpaceX.

Після публікації нового дослідження, про який ми нещодавно писали, що припускає, що в спостережуваному Всесвіті більше немає інших розвинених цивілізацій, засновник і генеральний директор SpaceX в черговий раз переконався в необхідності виконання своєї місії.

Маск пояснює, що нова доповідь про ймовірну колонізацію людської раси робить розширення наших володінь за межами Землі ще більш важливим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Саме тому нам необхідно зберегти світло свідомості, ставши цивілізацією, що освоїла космос, і поширивши життя на інші планети, – пише він в Twitter. – Невідомо, чи є ми єдиною живою на даний момент цивілізацією в спостережуваному Всесвіті, але будь-яка можливість того, що це так, – додатковий стимул до розширення життя на інші планети ».

Підприємець каже про це далеко не в перший раз. Одна з його заповітних цілей – відправити мільйон людей на Марс для його колонізації в найближчі 50 років.

У 2017 році генеральний директор SpaceX написав для журналу New Space статтю «Роблячи людство многопланетним видом» ( «Making Humans a Multi-Planetary Species»).

«Історія розділиться на два напрямки, – заявляє він у статті. – По одному з них ми назавжди залишимося на Землі, де врешті-решт відбудеться вимирання. У мене немає точного пророцтва про кінець світу, але в підсумку, як показує історія, станеться щось, що покладе всьому кінець ».

Маск підкреслює, що єдина альтернатива для людства – стати космічною цивілізацією і многопланетним видом.

Погляди Ілона зміцнилися після недавнього дослідження Інституту майбутнього людства при Оксфордському університеті, яке наполягає на тому, що в спостережуваному Всесвіті немає інших розумних форм життя.

І хоча знаменитий парадокс Фермі і рівняння Дрейка припускають високу ймовірність існування інопланетян, нова робота стверджує, що ці підрахунки засновані на вельми сумнівних параметрах.

У свою чергу, автори дослідження взяли діапазони невизначеності і додали до них хімічні та генетичні перехідні моделі шляхів до походження життя. Використовуючи формулу, вони визначили, що люди цілком можуть бути єдиною розумною цивілізацією в Галактиці і навіть у всьому Всесвіті.

Три визнаних дослідника висловилися в підтримку нового припущення – Андерс Сандберг, науковий співробітник Інституту майбутнього людства, інженер Ерік Дрекслер, відомий популяризатор нанотехнологій, і Тобі Орд – знаменитий філософ моралі.

Джерело:  naked-science.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.